AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, son günlerde kamuoyunda tartışmalara neden olan Ağın Hükümet Konağı'ndaki tabela ile ilgili bir açıklama yaparak, "T.C." ibaresine yönelik hassasiyetin altını çizdi. Milletvekili Açıkkapı'nın açıklaması, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu'nun konuya ilişkin netleştirmesiyle birleşerek tartışmalara son noktayı koydu.
Milletvekili Açıkkapı, yaptığı açıklamada, "Devletimizin adı, Cumhuriyetimizin kazanımları ve 'T.C.' ibaresi aziz milletimizin ortak bir değeridir. Bu konuda en küçük bir tereddüt, ihmal ya da taviz söz konusu olamaz. Bu hassasiyet, milletimizin ortak değeridir," ifadelerini kullandı.
Ağın Hükümet Konağı'nın inşaatının henüz tamamlanmadığını, resmi açılışının yapılmadığını belirten Açıkkapı, bu nedenle tabelanın kalıcı halinin henüz asılmadığını vurguladı. Vekil, "Cumhuriyet değerlerini yok sayan veya 'T.C.' ibaresini hedef alan kasıtlı bir karar bulunduğu yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır," diyerek kamuoyundaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydetti.
Vali Hatipoğlu Konuyu Netleştirdi: "T.C. AĞIN KAYMAKAMLIĞI Yazılacaktır"
Tartışmaları netliğe kavuşturan açıklama ise Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu'ndan geldi. Vali Hatipoğlu, 23 Ekim 2025 tarihinde yaptığı açıklamada, Ağın Hükümet Konağı inşaatında yer alan tabelanın kesinleşen durumu hakkında bilgi verdi.
Vali Hatipoğlu açıklamasında, "Ağın ilçemizde hükümet konağı inşaatı devam etmekte olup, ayyıldız ve altına yazılan Hükümet Konağı ibaresi ile ilgili bilgilendirme ihtiyacı hasıl olmuştur. Ayyıldız korunacak ve binamızda 'Ağın Hükümet Konağı' yazısı yerine 'T.C. AĞIN KAYMAKAMLIĞI' yazılacaktır," ifadelerini kullandı.
Bu açıklamalarla birlikte, Ağın Hükümet Konağı'nın kalıcı tabelasında "T.C." ibaresinin yer alacağı kesinleşmiş oldu.